Hülkenberg je proti "sterilizaci" formule 1, Bottas odporuje

Taky nechceš pod bublinu nebo do klece? Hülkenberg jako by se ptal svého krajana Vettela | foto: Red Bull Content Pool

Kolik osobností už se vyjádřilo k myšlence uzavřených kokpitů? Většinou je jejich prosazování zaštiťováno bezpečností pilotů, proto je velice zajímavé si vyslechnout další názor dvou z těch, kterých se tento problém bezprostředně týká.

Hlasům, které po nehodě Julese Bianchiho a nedávném incidentu Justina Wilsona volají po dalších bezpečnostních prvcích, odporuje Nico Hülkenberg. Osmadvacetiletý pilot stáje Force India uvedl, že dle jeho názoru by formule 1 neměla sama sebe sterilizovat. Zároveň varoval, aby motoristický sport nedospěl do stádia "přílišné bezpečnosti".

Hülkenberg letos absolvoval 24 hodin Le Mans, takže mohl odpovědně srovnávat otevřené a uzavřené kokpity. "Můj názor? Ne uzavřeným kokpitům v F1! Má to své klady a zápory, ale monoposty by měly být doménou otevřených kokpitů. Pokud do takových vozů usedáme, musíme s nějakým rizikem počítat a předpokládat určité nebezpečí. Závodní sport však má něco jako své DNA a myslím, že bychom formuli 1 neměli sterilizovat a udělat z ní bezpečností posedlou klinickou záležitost. Atraktivitě sportu to vůbec neprospěje."

Pokud budu dobře vidět, klidně mi dejte střechu nad hlavu... | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas s Hülkenbergem nesouhlasí, pokud nové řešení není krokem zpět, měla by se zvážit možnost jeho použití. "Proč to nezkusit? Pokud to nijak nebude omezovat můj výhled, neshledávám v tomto řešení žádné stinné stránky. minulosti jsme zažili mnoho nehod, kdy nějaký úlomek zasáhl pilotovu hlavu, takže si myslím, že cokoli tomu zabrání, by bylo přínosem. Lidé tvrdí, že uzavřené kokpity už nebudou vozy F1, ale já v tom žádný zásadní rozdíl nevidím," tvrdí Bottas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy