Williams pro sezónu 2016 potvrzuje Bottase a Massu

Felipe Massa a Valtteri Bottas u Williamsu zůstanou i příští rok | foto: Williams F1 Team

Stáj Williams dnes potvrdila, že si pro příští rok podrží stejnou jezdeckou sestavu, s níž nastupovala do velkých cen v letošní sezóně.

Tým sídlící v britském Grove uplatnil na prodloužení smlouvy s Felipem Massou opci na příští rok, jak se očekávalo. Brazilec bude u Williamsu po svém příchodu z Ferrari v roce 2013 tedy působit i svou třetí sezónu.

Jeho týmový kolega Valtteri Bottas byl spojován s místem u Ferrari, pokud by to neprodloužilo kontrakt s jeho krajanem Kimim Räikkönenem. Ten ale zůstává v Maranellu, proto mladého Fina budeme vídávat i příští rok v bílomodrých barvách.

"Já a Felipe zůstaneme s týmem i příští sezónu. Oba jsme opravdu spokojeni. Budeme na to tvrdě tlačit, abychom získali nějaké slušné výsledky," říká Bottas. Jeho zkušenější týmový kolega dodává: "Strávíme spolu další rok. Doufám, že příští rok nás s Williamsem čeká vydařený šampionát."

Zakladatel týmu Frank Williams dodává: "Je mi potěšením potvrdit, že Felipe a Valtteri budou za Williams opět závodit i příští rok. Stabilita je klíčová pro kterýkoliv tým, který chce v F1 vzkvétat. Vstoupit tedy do třetí sezóny s jednou z nejsilnějších jezdeckých sestav na roštu staví Williams do fantastické pozice, aby si udržel svou rychlost pro boje na čele v roce 2016."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy