Bývalý mistr světa ohledně Monzy nesouhlasí s Ecclestonem

Damon Hill Monzu obhajuje jako ryzí šperk F1 | foto: circuitoftheamericas.com

Damon Hill se představil v Královském parku Monza sedmkrát a dvakrát tu stanul na nejvyšším stupínku. Zažil tu také události nemilé, například v roce 1995 už podruhé v sezóně vyprovodil z trati svého největšího soka Michaela Schumachera.

Kampaň, která se kolem Monzy rozpoutala, zaměstnává už i politické špičky. K reálné hrozbě, že v příštích letech budeme tuto trať s téměř kultovním nádechem vídat méně či dokoce vůbec, se vyjdářil i mistr světa 1996, dnes čtyřiapadesátiletý Damon Graham Devereux Hill.

"Když dnes usilují o Grand Prix pořadatelé nových teritorií, tak je chtějí kvůli tomu, co viděli dřív, co vede ke kořenům tohoto sportu a k jeho bohaté historii. Pokud vyslovíme Monza, pak vlastně říkáme ryzí závod Grand Prix. Těsnější sepětí s historií najdeme jen velice těžko," říká Hill.

Existují i jiná ikonická místa, ale Silverstone, Spa, Interlagos, Nürburgring nebo Hockenheimring už prošly tak zásadními změnami, že jde vlastně o novou generaci okruhů. Montreal je zase relativně "mladý". Monza společně s Monte Carlem připomíná onu dlouhou cestu, kterou F1 urazila od doby, kdy bylo vypsáno oficiální mistrovství světa F1.

"Pokud ztratíme Monzu, je to, jako bychom odepsali Indianapolis nebo Le Mans... všechna tato místa jsou synonymem pro motorsport a myslím, že by bylo od formule 1 velmi, velmi nerozumné o Autodromo Nazionale di Monza přijít," soudí Hill.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy