Kamiony Lotusu míří do Monzy, nejistota ale přetrvává, PDVSA neplatí

Kamiony Lotusu už míří do Monzy | foto: Lotus F1 Team

Lotus rozptyluje obavy nad svou bezprostřední budoucností. Včera potvrdil, že jeho kamiony s F1 vybavením míří do Monzy, kde se o víkendu jede Velká cena Itálie. Stále však není jasné, kdo ho převezme.

Spekulace ohledně stáje z Enstone zintenzivnily poté, co objevily zprávy o narůstajících dluzích a zastavenému přísunu financí v očekávání převzetí týmu novými majiteli. Na to si však brousí zuby nejen Renault, jenž ale čelí velkým překážkám. Nejistota ohledně dalšího vývoje u Lotusu má za následek utlumení vývoje závodního monopostu.

Současní majitelé již do týmu neinvestují, hromadí se nezaplacené faktury a narušen je cash-flow týmu. Přísun financí zastavil také velký sponzor PDVSA, který stojí za Maldonadem, protože jeho místo pro rok 2016 je kvůli jednání s novými majiteli v ohrožení - očekávaných 50 milionů dolarů kvůli tomu od venezuelské ropné společnosti na začátku srpna nedorazilo.

Naštěstí přišla drobná pomoc odjinud - šéf Formule 1 Bernie Ecclestone včera odhalil, že Lotusu pomohl a poskytl mu peníze na výplaty. Počet věřitelů však stále přibývá.

Lotus čelí vážným finančním problémům, kdo jej převezme? | foto: Lotus F1 Team

V Maďarsku Pirelli odmítlo britskému týmu dodat pneumatiky kvůli velké dlužné částce. V Belgii se krátce po dojezdu Romaina Grosjeana na třetím místě objevili exekutoři a zadrželi kamiony týmu kvůli sporu s bývalým testovacím pilotem Charlesem Picem, který se nedočkal slíbeného času za volantem.

Podle Lotusu se dohodli na kompromisu a vybavení již je na cestě do Itálie. Všichni doufají, že do víkendu bude ohledně jeho budoucnosti jasněji, pokud dojde k převzetí týmu Renaultem či jiným zájemcem - Autosport sice informuje o "vysoce úspěšné prezentaci" mezi vedením Renaultu a Lotusu, ta měla jen drobnou vadu na kráse - k oné telekonferenci ještě nedošlo.

Pokud by se ale tým dle obecného očekávání vrátil do rukou francouzské automobilky, pak by to zřejmě mělo dopad na partnerství s Red Bullem a Toro Rosso, které od ní odebírají pohonné jednotky jako prémioví partneři.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy