Rosberg má pro superrychlou Monzu cíl jasný. Co očekává?

Nico Rosberg | foto: Mercedes AMG F1 Team

Novopečený otec Nico Rosberg se vrací k závodu ve Spa a hovoří o svých očekáváních a cílech před Monzou. Mezi ně pochopitelně patří porážka svého týmového kolegy Lewise Hamiltona. Jak bude italská trať vyhovovat Mercedesu?

Od minulé velké ceny vstoupila v platnost nová pravidla týkající se startu - a ten se Nicovi Rosbergovi moc nepovedl. "Závod ve Spa byl rozhodně zklamáním. Můj start nebyl dobrý, takže na tom musím zapracovat. A také najít těch pár desetin v kvalifikaci navíc, abych se dostal zpět na špici," uvědomuje si německý pilot, jenž na vedoucího Hamiltona před posledními 8 podniky ztrácí 28 mistrovských bodů.

"Vím, že mám pod sebou auto, s nímž se můžu dostat na pole position a pokaždé vyhrát s tímto neuvěřitelným strojem, který tým postavil, v úvahu tedy nepřichází nic jiného. Na řadě je Monza a já už se nemůžu dočkat, až tam vyzkouším Stříbrný šíp pro tuto sezónu," těší se Rosberg na nejrychlejší okruh kalendáře, kam Mercedes zamíří se speciálním aerodynamickým balíkem pro nízký přítlak.

Jak jim bude Monza vyhovovat? "Jsem si jistý tím, že našemu autu bude sedět. Jde o okruh, který si opravdu užívám, máme tedy všechny ingredience potřebné pro vydařený víkend," pokračuje pilot Mercedesu.

Nico Rosberg má pro Monzu jasný cíl - porazit Lewise Hamiltona | foto: Mercedes AMG F1 Team

"Jsem si jistý, že Tifosi budou chtít na nejvyšším stupínku vidět rudé auto, ale ať už to dopadne jakkoliv, tak víte, že vytvoří neuvěřitelnou atmosféru. Stanout loni na pódiu byl skvělý zážitek a cílem je tentokrát skončit ještě o jednu příčku výše," dodává Rosberg, jenž loni projel cílem Velké ceny Itálie na druhém místě - 3 sekundy po Hamiltonovi. Podaří se mu jej letos porazit a zdramatizovat bitvu o titul?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy