Ecclestone investoval peníze do Lotusu - komu byly určeny?

Bernie Ecclestone by nerad, aby se startovní rošt zmenšoval | foto: Williams F1 Team

Causa Lotus má nesmírné množství překvapivých událostí, přitom by se měla chýlit ke svému zdárnému konci a nejpozději ve čtvrtek by mělo padnout definitivní rozhodnutí. Kolem týmu z Enstone se však dějí i jiné zajímavé věci.

Že byly vozy zadrženy exekutory v depu po Grand Prix Belgie až do čtvrtka je všeobecně známo. Nyní přinesl britský list The Times zprávu, že s ohledem na bídnou finanční situaci Lotusu sám Bernie Ecclestone vytáhl z kapsy pomocnou finanční ruku a údajně zaplatil čtyřem stovkám zaměstnanců v Enstone srpnovou mzdu. Podle odhadu médií by mělo jít o částku blížící se 1,5 milionu liber. 

Navíc korespondent Kevin Eason zveřejnil zprávu, že finanční situace Lotusu je natolik neúnosná, že stále není zažehnáno nebezpečí jeho absence v Grand Prix Itálie. "Všechno je pod kontrolou," oponuje mu mluvčí týmu a své tvrzení dokládá faktem, že zaměstnanci už jsou na cestě do dějiště závodu.

Jedním z největších problémů Lotusu je spor s francouzským pilotem Charlesem Picem. Aby se situace ještě víc nekomplikovala a nedošlo k dalším problémům, Ecclestone se rozhodl vyrovnat mzdové nároky zaměstnanců. "Udělal jsem to, abych se ujistil, že nebudou další potíže a Lotus bude moci závodit ve Spa a teď, doufejme, i na Monze. Ale už je načase, aby se vyřešila záležitost s Renaultem," sdělil Ecclestone deníku The Times.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy