Honda o svém výkonu: "Jsme o 25 koní před Renaultem." Kolik ztrácí na Mercedes?

Honda věří, že je v oblasti výkonu už před Renaultem | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Honda dle svého sportovního ředitele Jasuhisy Araje věří, že o 25 koní předčí výkon konkurenčního pohonné jednotky Renault. O kolik zaostává za Ferrari a Mercedesem, který má nejsilnější motor?

Honda s McLarenem prožívá těžkou sezóny - po potížích se spolehlivostí ztrácela také v oblasti výkonu. To se nyní zlepšilo dokonce natolik, že se již dostala před Renault.

"Ještě jsme nedostihli Ferrari, pokud jde o motor s vnitřním spalováním (ICE)," uznává Araj, který se chtěl na úroveň italské stáje dotáhnout již před 2 týdny v Belgii po využití dalších žetonů určených pro vývoj motoru. Ztráta na agregát z Maranella je podle ale už nižší než 30 koní.

A kolik ztrácí na vedoucí Mercedes? "Na Mercedes ztrácíme čtyřicet až padesát koní, ale jsme o 25 koní před Renaultem. Náš motor trochu zaostává za Ferrari, ale je mnohem lepší než ten od Renaultu. Mercedes je nicméně stále hodně daleko.

Věřím však, že ve druhé polovině sezóny se tvrdě pokusíme o tom, abychom první dva týmy dostihli. Možná to bude těžké, protože dosahují dobré spolehlivosti a spalovacích vlastností. Ale do konce sezóny chci být těm špičkovým týmům blízko," pokračuje Arai.

Fernando Alonso s McLarenem MP4-30 poháněným Hondou | foto: McLaren

McLaren letos zvolil velmi úzké bočnice, které označuje jako "size zero" (nulová velikost). Honda díky stísněnému prostoru měla pro vývoj ztížené podmínky: "Balík je velmi úzký. Samozřejmě, že bychom ho rádi zvětšili, ale kompaktní je lepší. To je ta oblast, kde se trápíme - kvůli velikosti," přiznává sportovní ředitel Hondy.

Na otázku, jestli se budou snažit prosadit příští rok větší rozměry, ale pro Autosport odpovídá: "Ne. Půjde o tento balík a my budeme tvrdě pracovat na jeho zlepšení."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy