Marko: Red Bull má i přes deficit výkonu motoru opět nejlepší šasi

Red Bull má podle Marka od Maďarska lepší šasi než Mercedes | foto: Red Bull Content Pool

Podle odborného poradce Red Bull, dr. Helmuta Marka, má jeho tým opět to nejlepší šasi ze všech týmů. Mít o něco výkonnější motor, poráželi by podle něj i Mercedesy. Renault další vylepšení pohonné jednotky nasadí až ve Velké ceně Ruska 11. října 2015 - tam se podle něj ukáže, zda by Francouzi dokázali v krátkodobém horizontu postavit vítězný motor.

Rakouský tým podle Marka v poslední době dosáhl největšího pokroku ze všech a v relativním stahování překonal i McLaren: "Přes deficit ve výkonu máme od Maďarska opět to nejlepší šasi."

Jak na to přišel? "Můžeme to odvodit z GPS dat. Nejlepším dokladem je Daniel Ricciardo. Ve voze získal znovu sebedůvěru. Jako by mu to v hlavě najednou klaplo," poukazuje pro Auto Bild na svého jezdce, který projel cílem divoké Velké ceny Maďarska na třetím místě hned za svým týmovým kolegou Daniilem Kvjatem.

Na začátku sezóny ale RB11 moc dobrým vozem nebylo: "Jo, měli jsme problémy. Pak jsem svým lidem řekl: Haló! Pouze to, že nemáme nejlepší motor, neznamená, že bychom se nemuseli pokusit udělat vše na straně šasi, abychom v této oblasti byli nejlepší!"

Daniel Ricciardo s Helmutem Markem | foto: Red Bull Content Pool

Marko se vyjádřil také k novým pravidlům pro rok 2017, která jsou podle něj "přinejmenším krokem správným směrem. Opticky budou vozy vypadat agresivnější a pro piloty budou náročnější na ovládání. To je to, o co usilujeme."

"A [majitel Red Bullu] Mateschitz je díky Bohu fanouškem motorsportu, který v kombinaci s možnostmi marketingu ve Formuli 1 spatřuje optimální platformu. Předpokladem je, že produkt musí fanouškovi sedět. A my musíme mít šanci vyhrávat. Proto potřebujeme v krátkodobém horizontu vítěznou pohonnou jednotku," pokračuje poradce Red Bullu.

Pod pojmem krátkodobým horizontem si podle něj máme představit období "nejpozději do dvou let." Dokáže onu vítěznou pohonnou jednotku postavit Renault? "Příští vylepšení Renaultu přijde v Soči. Pak se uvidí," dodává Marko.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy