Komu ještě Lotus dluží? Není to jen Pic

Těch problémů se na Lotus valí pořád víc | foto: Lotus F1 Team

Tahanice ohledně nedodržené smlouvy s Charlesem Picem znamenaly v Belgii pro Lotus nemalé potíže. Do hry musela vstoupit i FIA a vozy po čtyři dny po skončení Grand Prix hlídali exekutoři.

Vedení Lotusu muselo - byť značně formálně - obhajovat přítomnost svého vedení v garáži po "večerce" (čtěte zde), po závodě bylo jasné, že zatímco vedení zamíří na základnu, vozy zůstanou nějakou dobu v Belgii. Důvodem byla žaloba ze strany Charlese Pica, jehož případ by měl být likvidován vyrovnáním ve výši 750 000 eur (800 000 $). Podle italského listu Gazzetta dello Sport byl po návratu vedení Lotusu do Enstone předložen konečný návrh na kompromis mezi oběma stranami.

Tento případ tedy snad spěje ke zdárnému konci, otázkou je, kdy se peníze k Picovi dostanou. Korespondent zmíněného listu Luigi Perna vypočítává případy těch nejvýznamnějších věřitelů. Specialista na převodovky, firma Xtrac už podala na začátku července návrh na insolvenční řízení, které bylo nakonec vyřešeno mimosoudním vyrovnáním. Pohledávka vůči Pirelli vedla k již známé situaci, kdy tým čekal do poslední chvíle před tréninkem na GP Maďarska na pneumatiky. Jen úhrada pohledávky zajistila Lotusu pláště necelou hodinu před prvním tréninkem.

Nyní vyplouvají na povrch další významní věřitelé. Už jsme informovali o nároku Toyoty, která svou pohledávu konkretizovala: má jít o platbu za použití motorhomu. Nyní se k věřitelům připojila i firma Bell, avizující nedoplatky za poskytnuté přilby. Obě firmy zatím neuvedly, zda budou volit rovněž soudní cestu nebo se nejdřív pokusí o smírné řešení. Ve hře je totiž stále více aktuální prodej Lotusu automobilce Renault. O letošních peripetiích týmu by se s úspěchem dala napsat poměrně obsažná kniha.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy