Belgická Grand Prix byla v ohrožení. Stalo se něco nepochopitelného

Tolik mléka jsem snad v životě nevypil... Bernie zachraňoval konání belgické Grand Prix | foto: Red Bull Racing

Zní to možná jako aprílový vtip, ačkoliv máme konec srpna. Nicméně po úspěšném absolvování belgického závodu se objevily potvrzené informace, že hladký průběh mohl být narušen místními chovateli krav.

Nikdo naštěstí nehodlal nahnat na okruh ve Spa-Francorchamps stádo zdivočelých sudokopytníků. Chovatelé skotu si pouze vybrali ke svému zviditelnění závod formule 1, aby protestovali proti nerovnoprávným výkupním cenám mléka. 

Promotér závodu Andre Maes však připustil, že určité hrozby ze strany zemědělců existovaly. "Bylo nutné vyřešit některé problémy, tou největší asi byl záměr zablokovat přístupové cesty k okruhu," uvedl pro belgický deník La Dernière Heure Maes. Podle jeho vyjádření hrozilo nebezpečí, že protestující chovatelé přivezou v neděli na silnice vedoucí na Spa obří mlékárenské cisterny. 

Bernie Ecclestone však prokázal, že je nadále mužem činu. V sobotu se objevil v paddocku vedle plastové krávy a popíjel mléko z krabice. "Problém se nám podařilo za jeho přispění vyřešit rozumnou, efektivní a nápaditou mediální kampaní. Chovatelé se setkali s Ecclestonem, který s nimi rozmlouval čtvrt hodiny a vypil i něco mléka," dodal Maes.

Sám Ecclestone na otázku, zda mu protestující zemědělci řekli o svém úmyslu zkomplikovat pořádání Grand Prix Belgie blokádou silnic odpověděl krátce: "Nic takového udělat nechtěli!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy