Rosberga loňský incident v Les Combes nijak netíží

Nico Rosberg se hodlá soustředit jen na jediné - porážet Lewise Hamiltona | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mnozí mají tu situaci v dobré paměti - zatáčka Les Combes, druhé kolo. Rosberg zkouší velmi optimistický předjížděcí manévr, který končí nárazem pravého konce jeho předního křídla do levé zadní pneumatiky týmového kolegy.

Hamilton se propadl na 16. místo a šest kol před cílem odstoupil kvůli nefungujícímu řízení. Jestliže Lewis hned po incidentu křičel do radikové komunikace "Trefil mě!" a později nařkl týmového kolegu z likvidačního útoku (později pochopitelně svá slova zmírnil), Rosberg byl zdrženlivější. "Vzal jsem si týden na rozmyšlenou, abych k incidentu zaujal nějaké stanovisko, poté jsem se rozhodl převzít za nehodu odpovědnost."

Nálada v týmu po belgickém závodě notně ochladla a i přes některá ujištění, že si hoši vše vyříkali nelze přehlížet, že jde spíš o korektní vztah. Rosberg na otázku, zda incidentu lituje, odpověděl. "Po tomto závodě to nebylo jednoduché období. Ale necítím žádnou lítost, hodně jsem se poučil." Zároveň také dodal, že před letošním závodem nemá potřebu se k nehodě v Les Combes nějak vracet. "Všechno jsme si už vyříkali, debatovali jsme o tom během zimní přestávky. Máme v tom oba jasno."

Svou strategii pro jedenáctý závod sezóny vidí Nico velice jednoduše. "Musím jet naplno, vyvíjet tlak, jiná cesta neexistuje. Máme mezi sebou 21 bodů, chvílemi jsem v Maďarsku dokonce figuroval na průběžně vedoucí pozici. Byl jsem blízko, abych první polovinu šampionátu vyhrál, teď je třeba jít dál a snažit se, vyhrávat závody - věřím, že to je v mých silách."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy