Porazit Mercedesy bude zatraceně těžké, je si vědom Vettel

Vettel očekává velice těžký souboj s Mercedesy, šance Ferrari nepřeceňuje | foto: Scuderia Ferrari

Ačkoliv stále existuje matematická možnost, že Ferrari může zastavit vítěznou cestu Mercedesu vstříc mistrovskému titulu, Sebastian Vettel moc dobře ví, že zopakovat husarský kousek z Maďarska nebude nic lehkého, pokud se to vůbec může podařit.

Vettel našel díky změně působiště nový impuls a zařadil se mezi kandidáty na mistrovský titul. Sám však tvrdí, že k páté koruně šampiona F1 má hodně daleko. "Nemusím být žádný génius, abych si dokázal matematicky spočítat, kolik bodů je možné získat a jaké jsou odstupy. Pořád je tu možnost mistrovství vyhrát, ale také je nám jasné, že by to byl s ohledem na ztrátu, kteoru mám, opravdu neuvěřitelně obtížný úkol."

Vettel je v této sezóně jediným pilotem, který vyhrál nějaký závod s jiným vozem než je Mercedes. Ale ani tato skutečnost dle jeho názoru nedává Ferrari příliš mnoho šancí, zvláště v přímém srovnání s výkonem Stříbrných šípů. "Pokud se nám naskytne podobná šance jako v Maďarsku, musíme se jí chopit. Pokud ji zahodíme, hodně nás to srazí dolů. Povzbuzením pro nás může být fakt, že ve dvou případech, kdy se nám podobná příležitost naskytla, jsme ji dokázali využít. V tuto chvíli jsme druhý tým v průběžném pořadí, ale Mercedes má pořád navrch, jejich převaha se nemůže jen tak rozplynout."

Vettel se pokusí v neděli získat třetí vítězství na trati ve Spa-Francorchamps, zatím tu vyhrál na Red Bullu v letech 2011 a 2013. Ferrari tu zaznamenalo poslední vítězství v roce 2009 díky Kimi Räikkönenovi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy