Bottas by měl mít jisté místo u Williamsu

Bottas s největší pravděpodobností zůstane v původním působišti | foto: Red Bull Content Pool

Jevilo se to jako jednoznačná věc, ale definitivně pětadvacetiletý Fin ještě coby pilot Williamsu potvrzen není. Jen málokdo ale předpokládá, že v došlo k nějakému zásadnímu zvratu, některá média jeho prodloužení smlouvy považují za hotovou věc.

Objevily se sice názory, že "zaječí úmysly" rodáka z Nastoly jeho pozici v týmu z Grove poněkud oslabily, další zase říkají, že Williams měl velkou touhu Bottase udržet, proto nasadil nesmírně vysoké odstupné, které odradilo tým Ferrari. Bottas má s Williamsem opci na sezónu 2016 a podle jeho manažera Dididera Cotona jsou probíhající jednání kladná. 

"Novou smlouvou jsme se začali zabývat už dávno. Nechtěli jsme čekat, jak by situaci mohly ovlivnit různé zvěsti a spekulace, zaměřili jsme se na projednání kontraktu s Williamsem. Nejsem si jist, kdy padne definitivní rozhodnutí, to záleží na dalších okolnostech. Ale s jistotou mohu prohlásit, že veškeré rozhovory s Claire Williamsovou proběhly ve velice pozitivním duchu," líčí situaci Coton a na otázku ze strany finských novin Turun Sanomat, jaká je pravděpodobnost, že jednání bude úspěšně, dodal: "Dá se vyjádřit mnoha, mnoha procenty."

Bottas se nehodlá rozptylovat dohady ohledně své budoucnosti a jeho pozornost je maximálně upjata na Spa. "Je to jeden z mých oblíbených okruhů. Těžko vám vysvětlím pocity, které zažívám v Eau Rouge, je to něco neuvěřitelného. Okruh plně vyhovuje charakteristice našeho vozu, takže tu očekávám hodně dobrý výsledek.

Loni jsem tu byl na stupních vítězů, takže letos bych to rád zopakoval. Velkou roli tu ale hraje počasí, velice rychle se může změnit, takže musíme být neustále připraveni na všechny možnosti," dodává Bottas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy