Lotus má finanční problémy kvůli jednomu ze spolumajitelů

Budou piloti Lotusu i ve Spa čekat, zda má tým všechny dluhy zaplaceny? | foto: Lotus F1 Team

Tým z Enstone je v poslední době subjektem, který spolehlivě plní stránky motoristických serverů. Nejde však vždy jen o jeho budoucnost, ale i žhavou současnost. Podle posledních zpráv může mít v Belgii obdobné potíže jako v Maďarsku.

Federico Gastaldi, náměstek šéfa Lotusu, začíná pomalu připravovat novináře na to, že ve Spa pojede tým na pozadí dalších zvěstí o finančních potížích, intrik a "zaručených zpráv o dalších problémech". Jenže jeden malér se zdá být stále žhavý a váže se i k problémům na Hungaroringu.

Andrew Ruhan, realitní magnát, spolumajitel a člen správní rady Lotusu, čelí vážným právním problémům. Jak uvedl Sunday Times, probíhá v současné době majetkové vyrovnání po jeho rozvodu a podle britského listu se očekává, že půjde jedno z vůbec nejvyšších v Británii. Ruhan také vede další právní bitvu s bývalými obchodními partnery, s nimiž provozoval hotelové řetězce - tento případ by měl rozhodnout Nejvyšší soud v příštím roce. Ruhan však odmítl poskytnout tisku jakékoli vyjádření, ovšem má se všeobecně zato, že tyto okolnosti vedly i ke známým potížím před maďarskou Grand Prix.

Gastaldi se snaží celou věc uvést do obecnější roviny ve snaze uklidnit nespokojené dodavatele, kterým tým dlužil různé částky. "Finanční problémy má většina týmů, na tom není nic zvláštního," uvedl pro periodikum Speed Week. "Naším problémem na rozdíl od Ferrari, Mercedesu nebo Red Bullu je, že neprodáváme auta nebo energetické nápoje. Naše podpora plyne z jiných zdrojů včetně prize money a sponzorských příspěvků. A také od majitelů, kteří musí sáhnout do vlastní kapsy," konstatuje Gastaldi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy