Leimer se startu v Grand Prix zatím nedočká

Graeme Lowdon a John Booth se tváří vcelku spokojeně. | foto: Manor Racing

Jak už jsme informovali, situace v týmu Manor je co se týče pilotů rozdílná. Will Stevens se v klidu může soustředit na své výsledky, protože má celoroční kontrakt. Roberto Merhi ale cítí značný tlak - jeho výkony jsou pod drobnohledem.

Čtyřiadvacetiletý Španěl měl původně smlouvu na čtyři závody, jako alternativa byl připraven Fabio Leimer. Merhi však svými výkony do kokpitu šestadvacetiletého Švýcara nepustil, i když otázku možné výměny tak docela nerozptýlil (více zde).

I když se Leimer objevil v první tréninku maďarské Grand Prix, Booth trvá nadále na tom, že teď se preferovanou osobností stane Merhi. Na přímou otázku, zda se o Leimerovi ještě uvažuje jako o možném náhradníkovi nebo pouze třetím pilotovi, Booth odvětil: "Už jenom jako o třetím pilotovi. Fabio odvedl skvělou práci, nebyl ve voze od loňského října - tedy s výjimkou těch elektrických věcí, která snad ani za auta nelze považovat - a přesto se s tím vypořádal skvěle. Předpokládám, že dostane další obdobné příležitosti."

Booth také porovnává oba své aktuální piloty: "Myslím, že Roberto je teď na okruzích lepší. Měl zpočátku obrovský problém s pneumatikami, ale velmi rychle tento handicap odstranil. Měli jsme hodně problémů, netestovalo se, Will před touho sezónou sice jel jeden závod, ale ve skutečnosti to pořád jsou ještě nováčci, kteří však doposud nic zásadního nepokazili," končí hodnocení svých pilotů Booth.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy