Verstappen žádá hlučnější motory

Jen ať to pořádně burácí, přeje si Verstappen | foto: Red Bull Content Pool

Dlouhodobé dohady o tom, zda formuli 1 prospívá nebo ji degraduje zvuk motorů, se kloní tu na jednu, tu na druhou stranu. Příznivci většího "krávalu" získali další posilu, nejmladší pilot startovního pole také žádá hlučnější atmosféru.

Sedmnáctiletý pilot Toro Rosso se domnívá, že pro fanoušky by bylo přínosné, aby formule 1 opět důstojně "hřměla". V době, kdy se vedou diskuse o tom, zda F1 poskytuje dostatečnou podívanou Max zastává stanovisko, že je pořád "vzrušující", ale zároveň dodává, že jsou oblasti, kde je třeba leccos zlepšit.

"Především by to měl být zvuk motorů a také najít způsob, jak dosáhnout lepšího přítlaku. Když se bavím s lidmi a dostaneme se na termín F1, mají ji spojenou s hlukem. V současnosti máme tichou formuli 1. Myslím, dunění motorů by mělo být pro F1 typické, jinak budeme na úrovni GP2, tvrdí Verstappen.

FIA zveřejnila oficiální výsledky, podle nichž současná hladina decibelů příliš nezaostává za érou osmiválců. Podle měření současné motory vyluzují zvuky na úrovni 134 decibelů, zatímco dřívější pohonné jednotky burácely o 11 decibelů hlasitěji.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy