Hamilton si může vyzkoušet stroj MotoGP

Hamilton se chystá na dvě kola - třebaže jen ve formě testu | foto: Daimler AG

Není to ani tři dny, kdy se Hamilton svěřil se svými motoristickými sny, a už je tu Yamaha, aby mu aspoň jeden pomohla splnit. Podle zatím neověřených zpráv by mu mohla nabídnout ke svezení svůj stroj.

Motocykly byly Hamiltonovou vášní a nebýt dárku jeho otce, mohl dnes prohánět dvoukolová monstra (článek zde). Svá přání nesděloval Lewis pouze tisku, ale také jednomu z nejúspěšnějších motocyklových závodníků MotoGP Valentino Rossimu, který rád zavítá na Grand Prix Itálie v Monze, pokud mu to povinnosti dovolí. Loni tam také proběhl jejich rozhovor.

"Ptal jsem se ho, jestli už na motorce někdy seděl, nebo bude muset začít od nuly. Odpověděl mi, že už má něco za sebou i na poměrně silných mašinách, takže to zvládne," říká Rossi. "Naše motorka je snadno ovladatelná, pro jistotu mu ubereme pár koní a pak si může naší YZR-M1 vyzkoušet, uvidíme, jak mu to půjde..."

Rossi si vyzkoušel formuli 1, proč by nemohl Hamilton udělat opak? | foto: Scuderia Ferrari

Rossiho týmový kolega Jorge Lorenzo je také zvědavý, co dvojnásobný mistr světa F1 s motocyklem předvede. "Lewis je stejně jako Valentino blázen do motorek. Myslím, že si sem tam zajezdí motokros, takže mu naší M1 s radostí půjčíme - tedy samozřejmě s patřičně vysokou pojistkou," žertuje Španěl.

Podle médií je v pozadí této akce nápojový koncern Monster Beverage Corp., společný mecenáš týmů Yamaha a Mercedes. Bližší údaje o testu Hamiltona v sedle Yamahy zatím nejsou známy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy