Hamilton hovoří o svých závodních snech

Hamilton mohl být třeba hvězdou MotoGP, nebýt otcova daru | foto: Mercedes AMG F1 Team

Doby Maria Andrettiho, který během jednoho závodního víkendu stihl absolvovat až sedm různých podniků a většinu z nich vyhrát, jsou ty tam. Specializace je téměř stoprocentní, piloti jsou pro své zaměstnavatele příliš drahou položkou, kterou nechtějí nechat riskovat jinde.

Jsou tu pochopitelně závody, kterých se hvězdy F1 účastní, ať jde o tradiční Race of Champions, případě - jak tomu bylo u Nica Hülkenberga - 24 hodin Le Mans. Všechny tyto starty jsou pečlivě smluvně ošetřeny a manažeři stájí F1 je, i přes vyjadřování podpory, příliš rádi nevidí. Asi jako majitelé fotbalových klubů nejsou nadšeni, když jim jejich nejslavnější hráči putují na reprezentační srazy.

Lewis Hamilton však netají své záliby, ostatně jako mnoho jeho závodních kolegů před ním zpočátku šilhal po dvou kolech: "Když jsem byl malý, chtěl jsem závodit na motorce. Doufal jsem, že mi táta motorku koupí, ale dostal jsem motokáru. Nejsem zklamaný, asi to tak mělo být, ale řekl bych, že motocykly byly mou první láskou."

Existuje celá řada pilotů, kteří svou kariéru začínali právě na dvou kolech, namátkou můžeme jmenovat Sifferta, Ickxe, Depaillera, Hailwooda nebo Johna Surteese, který se stal mistrem světa v MS motocyklů i MS F1. Některí další přechody, jako například Barryho Sheena či Giacoma Agostiniho, nevyšly.

"Rád bych si otestoval motocykl MotoGP, jen abych věděl, co to obnáší. Samozřejmě vím o svých možnostech a limitech, ale rád bych věděl, co bych byl schopen dokázat," vyslovil své přání Lewis. Kdo ví, třeba se už brzy dočteme o tom, jak by se jeho někdejší láska rozvíjela.

Psal se rok 2011 a Hamilton měl možnost si vyzkoušet ve Watkins Glen, na někdejší trati F1, Chevrolet Impala trojnásobného šampiona Sprint Cup Series Tony Stewarta. Byl nadšen a proto vyslovil další záměr, jít jednou ve stopách Juana Pabla Montoyi a vyzkoušet si špičkovou Americkou závodní sérii. "Skutečně bych si chtěl zajet aspoň jeden závod NASCAR," dodává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy