Haas má při rozhodování o svých pilotech preferované jméno

Je už Nico Hülkenberg jednou nohou v americkém týmu? | foto: Sahara Force India

Mluvilo se o desítce pilotů, které má šéf nového týmu Haas F1 v hledáčku, poté se tvrdilo, že se seznam zužuje a postupně se zaměřuje pouze na takové piloty, kteří by svými zkušenostmi mohli týmu v nelehké první sezóně pomoci.

Občas to ale vypadá, že Gene Haas si s médii tak trochu hraje, ačkoliv jde o vážné informace. Po prohlášení, že se výběr kandidátů zužuje a koncentruje se především na tři jména - Hülkenberg, Gutiérrez a Vergne - přišel se zprávou, že v jeho hledáčku je i současný pilot GP2 Alexander Rossi (článek zde). Jeho pozice jako Američana v americkém týmu by rozhodně měla svou logiku.

Haas o věci znovu pohovořil u příležitosti otevření nového sídla Haas Factory nedaleko portugalského Oporta. Znovu zdůraznil, že pro něj má v tuto chvíli větší význam zkušenost než dravé mládí, ale nebyl by to Haas, kdyby vzápětí nedodal, že čerstvá krev je v F1 žádaná.

Gene přiznal, že z dosud uvedených možností se mu jako nejlepší jeví angažmá Hülkenberga: "Udělal na mě dojem při 24 h Le Mans, to ostatně asi na každého, kdo se pohybuje v oblasti F1. Je ale dosud smluvně vázán u jiného týmu, takže to závisí na jeho rozhodnutí," podotkl Haas s tím, že už navázal kontakty s Force India za cílem sedmadvacetiletého německého pilota přetáhnout do svého týmu.

Gutiérrez je nadále jedním z kandidátů na Haasově seznamu. | foto: Scuderia Ferrari

Už dříve Haas prohlásil, že zájem může mít vlastně o každého pilota ze současného startovního pole, pokud bude k dispozici. Zatím se příliš nevyjdařuje o možných adeptech z postů náhradních nebo též třetích pilotů. Dle jeho názoru se tým musí nejdřív etablovat a vytvořit si v F1 určitou pozici, pak je možné jít i do jistého rizika. 

"Počkejme ještě nějakou dobu, následující měsíce budou asi z hlediska změn působení některých pilotů hodně dramatické, počkáme si na další vývoj. Náš seznam vytipovaných pilotů stále platí, jsou v něm dva rezervní piloti od Ferrari, takže i oni mají šanci. Zatím je pořád dost času," nijak neusnadňuje situaci svými výroky Haas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy