Sauber možná změní motor, Wehrlein by měl závodit

Sauber může kroutit s Ferrari poslední sezónu | foto: Sauber Motorsport AG

O ohledem na dlouhou letní pauzu je třeba některé zprávy brát s rezervou a kontrolovat, zda nešlo pouze o snahu oživit okurkovou sezónu. Ovšem zpráva o možné změně motoru v týmu Sauber má solidní zázemí.

Korespondent švýcarských novin Blick a novinářský veterán Roger Benoït patří mezi ty spolehlivé jedince, nyní přišel se zprávou, že u Sauberu může dojít ke změně dodavatele motorů. Dodává, že první jednání už proběhla v rámci maďarské Grand Prix. 

Sauber je v současné době dlouhodobým parnerem stáje Ferrari, ale na "trhu" motorů může v následujících týdnech dojít k zásadním změnám. Tou nejzásadnější se jeví převzetí týmu Lotus ze strany Renaultu - nejspíš by to vedlo k rozloučení francouzské automobilky s oběma týmy Dietricha Mateschitze. Už se spekulovalo, že by Red Bull uvažoval o Mercedesu a Toro Rosso o Hondě. Tím by mohl mít Sauber volné pole pro zisk agregátů Renault.

"Dává to smysl," logicky uvažuje zkušený novinář. "Musíme si uvědomit, že v roce 2016 už by byl Sauber u Ferrari jako číslo tři," naráží Benoït na chystané spojení Haas F1 Team a Ferrari. A Sauber určitě nemá v úmyslu další sestup vstříc konci startovního pole. 

Wehrlein může hrát v rozhodování týmů také určitou roli. | foto: Mercedes AMG F1 Team

Benoït také uvádí, že Mercedes má zájem na účasti svého rezervního pilota Pascala Wehrleina v pravidelném závodním režimu. I jeho angažmá by mohlo být součástí velkých přesunů pilotů, které však zatím jsou pouze ve sférách dohadů a pravděpodobných předpovědí. Švýcarský novinář ale mluví o možnosti kontraktu s Force India, za předpokladu že Pérez či Hülkenberg zamíří jinam. Pro tým by spojení s Wehrleinem a potažmo tím i s Mercedesem mohl mít dopad v "určitých finančních úlevách na účtech za motory", jimiž chce Mercedes Mallyův tým v jeho rozhodování motivovat, dodává Benoït.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy