Räikkönen zůstává žhavým tématem, Allisonova pozice se mění

Räikkönen je pořád v centru pozornosti. Skončí? Neskončí? | foto: Scuderia Ferrari

Do jisté míry tyhle dva něco spojovalo - Kimi Räikkonenovi hrozil nucený odchod kvůli špatným výsledkům a technický šéf James Allison se měl podle jistých informací stát obětním beránkem kvůli neúspěchům Ferrari.

Italské periodikum Motorline připomíná, že rozhodnutí o Räikkönenově osudu by mělo padnout v rámci Grand Prix Itálie na Monze, zároveň však vyslovuje názor, že zejména s ohledem na maďarský závod si Kimi své místo u Ferrari udrží. 

Je tu však ještě otázka uvolnění Valtteri Bottase od Williamse - britský tým už připustil, že by akceptoval finanční náhradu za předčasný odchod finského pilota, který má s týmem smlouvu do konce roku 2016. Sám Bottas však na reklamní akci pro stáj Williams takový vývoj zpochybnil: "Samozřejmě proběhly nějaké nepříjemné fámy, ale nejsou založeny na skutečnostech, navíc nejsou fér vůči Williamsu i Räikkönenovi. Je třeba počkat na to, jak se všechno vyvine," zdůraznil Bottas.

Podle posledních zpráv z italského tábora dochází k nové okolnosti, neboť vedle Räikkonena by měl být prodloužen i kontrakt s technickým šéfem Jamesem Allisonem, o jehož působení u Ferrari se rovněž vedly bouřlivé dohady. Sedmačtyřicetiletý odborník měl být podle některých médií "odejit" nebo se stát obětním beránkem za dočasné neúspěchy italské stáje (více zde).

Přišlo však druhé Vettelovi vítězství a situace je najednou podstatně odlišná. Maurizio Arrivabene dokonce prohlásil, že v Maďarsku demonstroval důvěru v Allisona jasným způsobem: "Proto jsem ho poslal na stupně vítězů!" Zároveň vyslovil omluvu Räikkönenovi, který musel závod předčasně vzdát kvůli problémům s jednotkou MGU-K. "Byl jsem z toho opravdu zklamán, protože upřímně říkám, že Kimi byl prostě skvělý!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy