Po obavách se Rusové těší na závod v Soči

Kvjat úsměvy moc nehýří, ale v Soči to může být docela jinak | foto: Infiniti

Nad paddockem by rozhodně měli v tuto chvíli vyvěsit obrovský nápis "спосибо, Даниил" (díky, Daniile). Ruský pilot totiž svým výkonem docela pobláznil organizátory Grand Prix Ruska v Soči, která se jede 11. října letošního roku.

Jestliže ještě před necelými dvěma týdny pořadatelé museli vyvracet ohrožení Grand Prix Ruska (více zde). Nyní si kladou smělé cíle a očekávají "plný dům". Důvodem je umístění ruského bohatýra Daniila Kvjata na stupních vítězů v Maďarsku. 

Před Kvjatem jezdil v F1 pouze Vitalij Petrov, který se na pódium dostal v úvodním závodě své druhé sezóny v F1, Grand Prix Austrálie. K jeho smůle se s F1 rozloučil dříve, než se ruská Velká cena dostala do kalendáře F1. Nyní ho překonal jedenadvacetiletý mladík z Ufy, takže Rusům už chybí jenom ono kýžené vítězství. A proč by nemohlo přijít právě na domácí půdě v Soči?

Promotér Sergej Vorobjev, jehož prohlášení o finanční garanci ruské Grand Prix ze strany Vladimira Putina vyvolalo bouřlivé dohady, je přesvědčen, že Kvjat může přivést ruské davy do extáze. "Je to pilot s obrovským potenciálem," svěřil se agentuře TASS. "Konečně to začíná být patrné. S ohledem na plno okolností může v Soči bojovat nejen o stupně vítězů, ale třeba i o vítězství. Navíc na Silverstone se ukázalo, jak důležité je mít na startovním roštu favorita, proto věřím, že návštěva bude fantastická," dodává Vorobjev.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy