Dohady kolem Buttona nadále trvají

Bude Button ještě příští rok hájit barvy McLarenu? | foto: McLaren

Vypadalo to, že veterán F1 a mistr světa 2009 Jenson Button má své místo v McLarenu jisté, ovšem jako mávnutím nemilého čarovného proutku se náhle věci obrátily v jeho neprospěch. Především šlo o otázku smlouvy.

Ještě na konci června Ron Dennis přesvědčoval novináře, že Jenson Button má s McLarenem řádně uzavřený kontrakt do konce roku 2016. Záhy však bylo sděleno, že věc tak jednoznačná není (více zde). Dennis prohlásil, že tým v tomto období o pilotech vůbec neuvažuje, protože jejich smlouvy nejsou na pořadu dne. Některá periodika však upozornila, že McLaren má na Buttona pro rok 2016 jen opci.

Dále se objevují zprávy, že o Buttonově budoucnosti musí být do určitého data rozhodnuto - buď bude jeho smlouva na rok 2016 potvrzena, nebo bude mít statut volného pilota, který může licitovat o přestupu do jiného týmu. 

Jak už bylo uvedeno, McLaren má v záloze dva slibné mladé piloty, vedle Kevina Magnussena, který již absolvoval sezónu 2014 to je současný vedoucí pilot série GP2 Stoffel Vandoorne, nicméně odborníci spíš preferují variantu, že Button u McLarenu zůstane. A to i přesto, že na přímou otázku v paddocku Grand Prix Maďarska Eric Boullier odpověděl: "V tuto chvíli není otázka jezdecké sestavy prioritní."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy