Wolff: Závod byl pro nás noční můra

Hamiltonovi to tentokrát nevyšlo | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis Hamilton na sebe vzal zodpovědnost a omluvil se Mercedesu za své incidenty v závodě, Rosberg je také zklamaný.

Pomalý start, kdy se oba mercedesy nechaly předjet ferrari, a ztratily tak pozici v čele závodního pole, Hamilton v prvním kole ještě umocnil, když v šikaně vyjel z trati na štěrk a propadl se na jedenáctou pozici. Dílo zkázy tak bylo započato.

Pak se Lewis snažil a probojoval se polem až na čtvrtou pozici i díky safety caru. Ovšem po srážce s Ricciardem potřeboval nové přední křídlo a ještě si vysloužil penalizaci projetí boxy. Navzdory všemu ale Hamilton dojel na šestém místě.

"Bylo to těžké odpoledne. Jednoznačně jsem měl špatný den. Myslím si, že to byl jeden z nejhorších závodů, co jsem kdy zajel a jediné, co teď mohu udělat, je omluvit se týmu a tvrdě na sobě pracovat, abych vše vynahradil v dalším závodě. Takový den, kdy děláte jen chyby, které postihnou tým, opravdu bolí," prohlásil Hamilton pro autosport.com

Mercedesu se nedařilo - Rosberg píchl pneumatiku | foto: Mercedes AMG F1 Team

Rosberg se držel až do 64. kola z 69 na druhém místě, poté ale na první zatáčce píchl pneumatiku a musel se dobelhat do boxů. Rosberg na to řekl: "Závod mě až do 64. kola velmi těšil, avšak potom jsem nebyl prostě nikde. Je to vážně škoda. Sport je někdy obtížný, třeba když ztratíte tolik bodů, ale je to tak, jak to je. Ohledně nehody s Ricciardem - předpokládal jsem, že to je moje zatáčka, takže jsem jel ideální stopou, on jel rovně, protože probrzdil. Ricciardo měl stále zbytky předního křídla. FIA se nakonec rozhodla nikoho netrestat, takže to asi nebyla ničí vina, předpokládám."

Závod ještě okomentoval šéf Mercedesu, Toto Wolff, slovy: "Věděli jsme, že ten den může přijít a stalo se. Byla to pro nás pro všechny prostě noční můra."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy