Allison: Hamilton vydláždil Vettelovi cestu k vítězství

Allison si odnáší pohár za vítězný tým VC Maďarska | foto: Pirelli

O technickém řediteli Jamesu Allisonovi se v posledních dnech mluvilo v docela jiné souvislosti. Sedmačtyřicetiletý Angličan si však v neděli prožil docela jiný příběh, když na stupních vítězů přebíral pohár pro vítězný tým.

Allison ve svém vyjádření přiznal, že Lewis Hamilton měl výrazný podíl na vítězství Ferrari v Maďarsku. Nejenže se mu nepovedl start, ale byl pak evidentně přemotivovaný ve své snaze vrátit se zpět do boje o vedení a udělal chybu. James v jeho jednání vidí určité podobnosti se Sebastianovým vítězstvím v letošní Grand Prix Malajsie v Sepangu.

"Podobnost vidím v tom, že když na začátku odjedete ostatním, máte před sebou volnou trať a můžete jet v klidu, hodně vám to přispěje k dobrému závodnímu projevu. Hamilton stejně jako v Malajsii měl problém díky sobě samému. Největší podobnost v těchto dvou závodech vidím v tom, že jsme udrželi dobré tempo - když máte odpovídající rychlost, pak se většinou věci podaří," analyzuje Allison závodní víkend.

Po několika pro Ferrari náročných závodech, kdy se nedařilo a kupily se chyby, je Allison spokojen, že se tým dokázal po psychické stránce sebrat. "Poslední dva nebo tři závody nás poněkud zaskočily. Nevytěžili jsme z nich potenciál, na nějž jsme měli mít a také měli. Maďarsko je pro nás návratem na pozice, které jsme očekávali, bonusem pro nás pak byly problémy soupeřů," končí své úvahy Allison.

Ferrari na Hungaroringu vyhrálo naposledy před 11 lety, tehdy projel vítězně cílem Michael Schumacher před týmovým kolegou Barrichellem a Fernandem Alonsem na Renaultu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy