Finanční situace drží Lotus zkrátka

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Romain Grosjean, pilot Lotusu, říká, že nejistá budoucnost a nedostatek financí, do kterého jeho tým F1 momentálně zabředl, jsou frustrující.

Grosjean si myslí, že Lotus uvízl v začarovaném kruhu, neschopen rozvíjet své E23 kvůli nedostatku financí. Nemůže si tak zajistit budoucnost a utápí se v nejistotě - všechno si to pak vybírá svou daň na trati.

"Vývoj není tak dobrý, jak bychom chtěli. Máme spoustu nápadů třeba ve větrném tunelu, o návrhy není nouze, ale nemůžeme je okamžitě převést na trať. Na druhé straně, když přemýšlíte o prodeji týmu, nebudete do něj investovat víc peněz, protože byste to všechno ztratili. Myslím, že jsme v čekací fázi a doufáme, že se co nejdřív dozvíme víc a posuneme se vpřed. Oproti minulému roku jsme udělali velký pokrok, což je dobrý základ," řekl Romain Grosjean pro autosport.com.

"To ukazuje, že rozumíme problémům a umíme je na papíře vyřešit. Je jasné, že se z tohoto základu potřebujeme nějak pohnout kupředu a dát autu nějaký výkon, jenže toho nemůžeme dosáhnout. Pro všechny je to frustrující. Inženýři by rádi své nové nápady přetvářeli ve skutečnost, aby viděli, jestli fungují. Piloti by rádi zase měli jen rychlejší a rychlejší auto," vysvětlil Grosjean.

"Situace samozřejmě nyní není vůbec ideální a je to spíš nějaká hra. Ale brzy by to mělo být lepší," zakončil Francouz.

Grosjean, Romain | foto: Lotus F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy