Ferrari potvrdilo příchod bývalého inženýra Mercedesu

Jock Clear nyní bude nosit stejnokroj Ferrari. | foto: Mercedes AMG F1 Team

Jedenapadesátiletý inženýr Merdcedesu, držitel titulu čestný doktor inženýrství univerzity Heriot-Watt je po loňském odchodu od Mercedesu potvrzen v souvislosti s novým působištěm - základnou rudých ořů z Maranella.

Životopis Jocka Cleara je opravdu velice bohatý, v jeho péči byli takoví jezdci jako Takuma Sato (2003-2005) či Rubens Barrichello (2006-2009), ale jeho kariéra začala ještě v dobách působení značky Benetton v F1. Jock k ní nastoupil v roce 1989, poté přešel k Leyton House Racing, ale když se v této stáji začaly řešit problémy šéfa Akiry Akagiho, zamířil k Lotusu, kde se staral o Johnnyho Herberta. Pak měl v péči Davida Coultharda u Williamsu, po jehož odchodu bděl nad Jacquesem Villeneuvem. S ním také přešel do týmu BAR.

Zajímavé je, že Clearovýma rukama prošli během jeho čtyřleté éry u Mercedesu, kam zamířil v roce 2010, všichni tři významní piloti: Rosberg, M. Schumacher a Hamilton. Právě u něj kariéra v týmu třícípé hvězdy kolem loňských vánoc skončila. Podmínkou jeho odchodu byla i dohoda, že Clear nesmí pracovat v podobném oboru minimálně jeden rok. 

Technický šéf Ferrari James Allison nyní potvrdil, že Jock Clear se stane členem týmu a předpokládá, že Brit zamíří na pozici zastávanou Patem Fryem, který u Ferrari skončil rovněž koncem loňského roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy