Rosberg stále věří v mistrovský titul

Rosberg věří, že podobných okamžiků zažije ještě v této sezóně hodně. | foto: Mercedes AMG F1 Team

Německý pilot a syn Keke Rosberga, mistra světa F1 1982, je přesvědčen, že dokáže vyvinout na svého týmového kolegu Hamiltona dostatečně velký tlak. V současné době je bodový rozdíl mezi nimi takový, že případný Rosbergův triumf a Hamiltonův bodový nezdar pořadí v průběžné klasifikaci změní.

Na přímou otázku, zda věří v zisk mistrovského titulu Rosberg odvětil: "Rozhodně se na souboj s Lewisem těším a jsem si jist, že můžu vyhrávat, takže si v tomto směru věřím."

Na otázku, co bylo příčinou jeho mírného výsledkového poklesu (Rosberg ve čtyřech prvních závodech nedokázal Hamiltona porazit) a následných změn, Nico reagoval: "Nic. Byl to jen určitý časový úsek. Můj způsob práce nedoznal žádných změn. Nebo o tom nevím," reagoval Rosberg a na otázku, zda by mohlo mít vysvětlení technický nebo psychologický podtext, dodal: "Je to jako jít do kasina a zahrát si blackjack. Někdy vyhrajete sedmkrát za sebou, někdy vůbec nic."

Německý pilot je přesvědčen, že nakonec se bude smát on. | foto: Daimler AG

Vicemistr světa také připustil, že Hamilton má navrch v kvalifikacích: "Tam je nepochybně hodně silný, ale je to jen otázka desetin. A je lepší být úspěšnější v závodě," usmívá se Rosberg a na otázku, které z následujících závodů by mohl zvládnout lépe podotýká: "Mezi námi není žádný velký rozdíl, takže můžu vyhrát klidně všechny. Pokud zvládnu všechno tak, jak mám, je šance ho porazit, bez ohledu na které trati právě budeme."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy