Button: Michael není neporazitelný

Schumacher M. - Badoer | foto: Scuderia Ferrari

Říká to každoročně mnoho lidí, dokázali to však zatím pouze Hill, Villeneuve a Hakkinen.

Jenson Button si je jistý tím, že Michael Schumacher nebude na vrcholu navždy, a že on sám nebo někdo jiný jej z trůnu dříve či později sesadí.

"Nikdo není nejlepší pořád. Každý může být poražen, i Michael," slibuje Jenson Button. "Není dokonalý. Letos udělal řadu chyb, kterými mne překvapil. Je porazitelný a ví to většina pilotů. Možná pouze Rubens to neví..."

Michael Schumacher získal tituly mistra světa se stájí Bennetton v letech 1994 a 1995. Přestoupil k Ferrari, kde považoval sezónu 1996 za přípravnou. Od roku 1997 sliboval boj o titul mistra světa, ale uspěl až v roce 2000. Ať už do té doby prohrával kvůli technice nebo kvůli sobě, od roku 2000 dominuje rok co rok. Loni musel o svůj sedmý šampionát bojovat s Raikkonenem až do posledních kol posledního závodu, letos však opět vítězil suverénním způsobem.

"Nemyslím si, že by byl lepším pilotem než Kimi Raikkonen, Juan Pablo Montoya nebo Fernando Alonso," pokračuje Jenson Button, aniž by jmenoval sám sebe. "Vyhrál tituly za různých okolností, ale nikdy to nebyla pouze jeho zásluha. Měl vždy výborné postavení v týmu a perfektní auto. Na druhou stranu je pravda, že v takovéto pozici je zaslouženě a hodně pro to udělal. Je důležité dostat celý tým za sebe a přesvědčit jej, že jste ten nejlepší a na vašem úspěchu záleží. V tom je Michael dobrý. Je ohromně talentovaný, ale když jste v takové pozici, tak vám to dává jisotu a můžete jezdit v mnohem větším klidu. Ale Michael bude poražen a doufám, že co nejdříve."

Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy