První Midland projektuje Gary Anderson

B.A.R | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Gary Anderson již nastartoval v F1 tým Jordan. Nyní se to pokusí zopakovat s Midlandem.

V případě nově se formujícího týmu je stále mnoho neznámých, ale i něco potvrzených informací. Přípravou vůbec prvního šasi pro tým budovaný Alexem Shnaiderem je pověřena italská továrna Dallara.

Gary Anderson údajně radil již při prvních přípravách nové stáje. Skupina kolem Shnaidera byla velmi spokojena s návrhem obklopit se známými a úspěšnými hráči motoristického sportu.

„Kontrakt mezi Midland F1 a Dallarou zahrnuje předání 4 šasi po 4000 hodinách vývoje v aerodynamickém tunelu. Vůz bude připraven na dráze nejpozději 1. září 2005. Konstrukci navrhne Gary,“ uvedl zdroj blízký kanadsko ruskému milionáři.

Šéfem stáje bude Trevor Carlin, základna bude ve Velké Británii a povedou ji Colin Kolles a Christian Geistdorfer. Velkou otázkou ale stále zůstává motor.

Objevily se zprávy o ochlazení vztahů mezi Ferrari a Sauberem. Těžko hádat, jak jsou pravdivé, ale pokud by Ferrari hledalo komu nabídnout zákaznické motory, Midland již o jejich používání projevil velký zájem.

Navíc se zdá, že v případě tohoto týmu nehrají peníze až tak zásadní roli, čímž by Ferrari mohlo investovat do vlastního týmu o něco více, než v případě Švýcarů.

Bude tedy v roce 2006 na startu tým Midland s vozem Dallara Ferrari?


Foto: BAR Honda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy