Bianchi byl ryzí talent, říká šéf Manoru

John Booth hovoří o Bianchim jako o výjimečném člověku | foto: Manor Racing

Tragicky zesnulý pilot týmu Manor Marussia F1 působil v tomto týmu v sezónách 2013 a 2014. Proslavil se tím, že získal pro stáj první dva body v její historii. Šéf týmu ho značil za velice zvláštního pilota.

John Booth byl přesvědčen, že Bianchi byl předurčen k tomu, aby ve formuli 1 dosáhl velkých výsledků. "Slova jen těžko mohou vyjádřit náš smutek a náladu v týmu, když jsme se ráno museli vyrovnat s Julesovou ztrátou. Zanechal v nás nesmazatelnou stopu a navždy bude součástí našich úspěchů, práce a snah pokračovat a jít vpřed."

Booth uvedl, že neměl pochybnosti o šíři Julesových schopností: "Byl to ryzí talent, předurčený k velkým výsledkům, které by si rozhodně zasloužil. Byl to také charakter, který bezesporu udělal dojem na spoustu lidí. Byl to vysoce motivovaný závodník, ale také přístupný, pokorný a sympatický člověk. Vnesl do našeho paddocku vnitřní teplo a prozářil naše životy.

Bianchiho velký a životní úspěch v Monacu 2014 | foto: Manor Racing

Je pro mě velkou ctí, že jsme Julesovi mohli poskytnout šanci, aby světu ukázal alespoň to málo, čeho v F1 dosáhl. Od prvního okamžiku nám bylo jasné, že jde o výjimečného pilota. Pro nás potěšením, že byl naším pilotem, týmovým kolegou a také přítelem.

Naše myšlenky a modlitby se nyní upínají k němu a k jeho rodině, která během posledních devíti měsíců musela prokázat nesmírnou sílu. Také bych chtěl poděkovat všem, kteří vyjadřovali Bianchimu podporu. Vaše přízeň a laskavost byla pro jeho rodinu i náš tým zdrojem útěchy. Budeme v ní věřit i v následujících dnech a měsících, nadále budeme závodit pro Julese," vyznává se Booth.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy