Honda má jasný cíl ohledně využití žetonů

Araj preferuje výdej žetonů až po srpnové přestávce | foto: Honda Racing F1

Japonský dodavatel motorů po nepovedeném startu do sezóny použil dva žetony pro navýšení výkonu pohonné jednotky. Další hodlá použít pro trati důležité z hlediska Hondy, k dispozici jich má ještě sedm.

Šéf Hondy Jasuhisa Araj uvedl, že zbylé žetony hodlá použít až po letní přestávce, protože se pojedou specifické závody. "Jsou tu dva na výkon velice náročné závody: Spa a Monza. Ale i zbývajících sedm Grand Prix budou velice obtížné, proto jsme se rozhodli aplikovat více energie do výkonu, abychom byli v druhé polovině sezóny podstatně úspěšnější."

Na otázku, zda nedojde i k nějaké aktualizaci před maďarským závodem, Araj odpověděl, že to není pravděpodobné: "Ještě o tom nepadlo definitivní rozhodnutí, ale jedním z hlavních cílů je Spa, pak je pro nás ještě velice důležitý Singapur.

To by měly být ony tři až čtyři závody, nesmíme také zapomínat, že po Singapuru bude následovat Japonsko a není třeba zdůrazňovat, jak zásadní je pro nás domácí závod. Proto chceme použít většinu žetonů na závody počínaje Belgií - naší prioritou je získat větší výkon a být konkurenceschopnější."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy