Budou u Ferrari padat hlavy za nedostatečný výkon?

Houpe se pod Allisonem židle? | foto: Scuderia Ferrari

Ačkoliv Ferrari posílil svůj motor pro Grand Prix Kanady vývojovými žetony, viditelný posun kupředu se nekonal, ba co víc, na Silverstone se ukázalo, že Williams má lepší balíček změn - Vettel mohl třetímu místu děkovat jen změně počasí.

Leo Turrini, jehož napojení na mediální oddělení Ferrari je solidní, rozvíjí alternativu, že s ohledem na stagnující výkon italského motoru může být přehodnocena smlouva s technickým šéfem Jamesem Allisonem. Ten má podle Turriniho kontrakt do poloviny sezóny 2016.

K této eventualitě zaujal i postoj list Gazetta dello Sport. Korespondent Luigi Perna nevylučuje, že Allisonova pozice už může být "předmětem posuzování s ohledem na další činnost". Připomíná, že Allison převzal funkci Nicholase Tombazise a postaral se v krátké době o určitá zlepšení, která například šetřila pneumatiky.

"Je ale také pravdou," dodává Perna, "že se od Allisona očekávalo z hlediska vývoje více. Maranello investovalo značné sumy do restrukturalizace aerodynamickho tunelu a moderní dynamické testovací lavice pro motor a šasi, takže je pochopitelné, že chce vidět výsledky."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy