Nasr po změně prostředí netouží

Zatím chci pomáhat Sauberu, to je můj hlavní cíl, říká Felipe Nasr. | foto: Sauber Motorsport AG

Jako děti jsme volávali "škatule, škatule, hejbejte se". Tento proces se v F1 rozběhl naplno, jak se zdá, i když je možná na zásadní změny ještě poněkud brzy. Jenže dohady, spekulace a zaručené zprávy nedovolí podcenit žádnou možnost.

Za chvíli budeme jako při bingu zaškrtávat piloty, u nichž se skutečně změna prostředí nepředpokládá. A zdá se, že budou v menšině. Někteří se však jakékoli debatě o přestupu brání, jako například dvaadvacetiletý pilot Sauberu Felipe Nasr.

Jeho odchod by znamenal nemalé potíže pro tým, protože Brazilec má za sebou významného sponzora Banco do Brasil. Jak uvádějí zpravodajské servery, Nasr je momentálně zklamán neodstatečným pokrokem při změnách, které Sauber v poslední době udělal. "Chci týmu co nejvíc pomoci tu situace vyřešit. Podle mě to auto má potenciál ve většině závodů sezóny bojovat o body. Jsem součástí stáje a uvažuji o setrvání i příští rok, ale to neznamená, že nevnímám okolí, je nutné také vzít v úvahu, že má budoucnost se bude odvíjet někde jinde."

Nasr tím nepřímo naráží na "domino efekt", který by se mohl spustit odchodem Valtteri Bottase nebo Nica Hülkenberga. Volno by pak mohlo být u Williamsu či Force India. "Vždycky se nějaké zvěsti objeví, ale já o ničem nevím. Jsem pořád členem týmu Sauber, plánujeme zlepšení pro rok 2016, přišel nový technický ředitel Mark Smith, takže se chci soustředit na práci, která mě čeká. Nic dalšího v tuto chvíli řešit nemusím," dodává Nasr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy