Bottas klíčovou postavou v otázce přestupů

Massa nevidí důvod proč měnit prostředí | foto: Williams F1 Team

Stává se, že jedna osoba někdy působí jako pověstný klín - dokud se neodstraní nebo nevytáhne, všechno ostatní je zablokováno. Z minulosti známe několik podobných případů, kdy jeden pilot přiváděl k šílenství hned několik týmů.

Vezměme si takový rok 1978 - Didier Pironi chtěl odejít k Renaultu, ale Ken Tyrrell ho odmítal na základě smlouvy pustit. Tím zase nemohl John Surtees uzavřít kontrakt s Arnouxem, protože v případě Pironiho neúspěchu by René zamířil ke žlutočernému týmu. Nakonec Didier opravdu zůstal u Tyrrella a Surtees už neměl šanci sehnat kvalitního pilota - a s F1 se i z tohoto důvodu rozloučil. 

Podobných případů známe víc - teď se vše točí kolem Bottase, o jehož přesunu do stáje Ferrari se stále víc spekuluje. Jenže Valtteri má s Williamsem podepsanou smlouvu až do konce roku 2016, navíc není jasné, zda Ferrari bude chtít nahradit Kimi Räikkönena - o této možnosti už se také hojně psalo, stejně jako o výši odstupného, které by případně maranellský tým byl ochoten uhradit. 

Felipe Massa otevřeně přiznává, že Bottas je nyní klíčovou postavou chystaných přesunů: "Je teď na přestupovém trhu nejdůležitějším jménem. Projevil se jako výborný pilot, má talent, zvládá práci v top týmu a odvádí pro něj dobrou práci. Proto je o něj takový zájem."

Bottas je nejžhavějším přestupovým zbožím. | foto: Williams F1 Team

Brazilec také pohovořil o své budoucnosti, ale žádné dramatické změny nečeká: "Jsem tu spokojený," hodnotí Felipe svůj post u Williamsu. "Někdy to není jen otázka peněz, co činí rozdíl. Potřebujete chápat, co děláte a kde vás to těší. Jsem tu respektován, cítím se uvolněně, máme dobré výsledky, tak nevidím důvod, proč to měnit."

Ve srovnání výsledků v této sezóně si Bottas zatím vede lépe, ale stejně jako on má i Massa jedno umístění na stupních vítězů a Brazilec na svého finského kolegu ztrácí pouhé tři body.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy