Red Bull hodlá smlouvu s Renaultem dodržet, pro Mercedes jsou nepřítelem

pohonná jednotka Renaultu | foto: Renault Sport F1

Šéf Red Bullu Christian Horner popírá spekulace o změně motorového partnera a potvrzuje, že svou smlouvu s Renaultem, která vyprší až po příští sezóně, chtějí dodržet.

"Máme smlouvu s Infiniti a s Renaultem do konce roku 2016. Cokoliv mimo tuto dohodu je čirou spekulací. Minulý týden to bylo Ferrari, pak Aston Martin. Příští týden to možná bude Honda nebo Lamborghini," popisuje Horner.

"Koluje spousta spekulací. My máme kontrakt, jsme s Infiniti odhodláni a máme s nimi velmi dobré partnerství. Cokoliv po roce 2016 je pouhou spekulací," zdůrazňuje šéf Red Bullu, který ale touží po přechodu na pohonné jednotky Mercedes, protože současná pravidla konkurenci stažení náskoku v dalších letech moc neumožňují.

To je však velmi nepravděpodobné jak po veřejné kritice, kterou letos Red Bull na adresu Renaultu předvedl, tak i kvůli špatným vztahům mezi majitelem Dietrichem Mateschitzem a vedením Mercedesu.

Red Bull by rád rozšířil řady odběratelů motoru Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes o dodávkách Red Bullu
Podle jejich sportovního ředitele Tota Wolffa by muselo dojít k velkým politickým změnám: "Je třeba zvážit mnoho věcí. Co když se Renault rozhodne pro svůj vlastní tým a některý odkoupí? Bude i nadále dodávat Toro Rosso a Red Bullu?"

"Kdo jim bude dodávat [motory], aby ve sportu zůstali? Co to znamená pro nás? Doposud byli [Red Bull] pro nás nepřítelem. Možná budeme mít nového nepřítele.

Co to znamená v širších souvislostech politiky a rovnováhy věcí? Nevedeme žádná jednání, nic neprobíhá, nic nezačalo. Musíte ale zvážit všechny možnosti," dodává Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy