Vettel vidí věci jednoduše

Od Kimiho je se co učit, tvrdí Vettel | foto: Scuderia Ferrari

Pokud jsme psali, že všichni zainteresovaní v diskutovaném tanci okolo druhého místa Ferrari už dostali prostor, nebyla to tak docela pravda, nebo spíš zcela přesné. V poslední době měli možnost se vyjádřit Bottas, Hülkenberg, Räikkönen a Ricciardo.

Sebastian Vettel už před nějakým časem prohlásil, že by odchod Kimiho Räikkönena nepřivítal. Pod vlivem okolních událostí a spekulací, jaký je na jeho finského parťáka u Ferrari vyvíjen tlak ještě jednou vysvětlil, jaký je jeho Kimiho týmový vztah v maranellské stáji.

"Nejsem tu proto, abych vybíral pilota, který bude v druhém voze. Mám smlouvu na příští rok a myslím, že jsem už několikrát jasně řekl, že jsem s Kimim v týmu spokojený. Od prvního dne jsme k sobě upřímní. To, že se před osmi lety stal mistrem světa F1 ho nijak nezměnilo, proto jsem velice uvítal, že se do F1 vrátil. Jednoduše řečeno, nikdy nic neplácá do větru, to je přístup, který mi vyhovuje," pravil Vettel.

"Když se stal mým týmovým kolegou, sledoval jsem, jak jezdí, jeho chování na trati. Nedá se to posuzovat jen a jen podle konečných výsledků. Jsou zatáčky, kde má navrch on a zatáčky, kde zase domunuji já. Takže je pořád o co soupeřit.

Pořád je plno věcí, které se od něj mohu učit, má k některým věcem zjiný přístup. TNehodlám se zabývat a řešit tady detaily smlouvy na příští rok, ale opakuji - bylo by opravdu přínosné mít ho v týmu i příští rok," uzavírá Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy