Iceman nemá budoucnost ve svých rukou

Kimi Räikkönen tvrdí, že setrvání ve stáji Ferrari už nemůže plně ovlivnit. | foto: Scuderia Ferrari

Momentálně čtvrtý pilot průběžného pořadí Kimi Räikkönen má odlišný názor na svou budoucnost ve stáji Ferrari. Podle dřívějších prohlášení záleží jen a jen na výsledcích, jaké bude finský pilot v dalších závodech předvádět.

"Kimi má svůj osud u Ferrari ve vlastních rukou," citovala italská média výrok šéfa týmu Maurizia Arrivabeneho, který vstoupil do debaty ohledně možného odchodu Räikkönena z italské stáje. S tímto názorem však Kimi rozhodně nesouhlasí. 

Podle některých informací má Fin v následujících závodech ukázat, zda naplní podmínky stanovené ve smluvní opci pro rok 2016, kde je jednou z podmínek dosahování určité úrovně výsledků. Naproti tomu už prý existují předběžné dohody Maranella s Valtteri Bottasem směřující k podpisu smlouvy na rok 2016. Obě strany tyto spekulace nepotvrdily, ale ani rozhodně nevyvrátily - uchýlily se k osvědčenému zdůrazňování důležitosti soustředit se na přítomnost. 

David Coulthard se vyjádřil k případu Räikkönen v obsáhlém příspěvku, v němž mimo jiné poznamenal: "Je čas na změnu, tedy pokud Kimi nevyhraje následujících pět nebo šest závodů," uvedl Skot v periodiku Speed Week (článek zde).

Vettel se za svého současného kolegu zasazuje. | foto: Scuderia Ferrari

Räikkönen byl na okolnosti ohledně jeho působení ve stáji Ferrari dotazován i akci Festival of Speed v Goodwoodu, kde v neděli proháněl pět let staré Ferrari F10. "Věci nejsou vždy v našich rukou," svěřil se televizní stanici Sky. "Je tu kontrakt a je na nich, zda jej podepíší nebo ne," naráží Fin na opci, která by mu zajišťovala setrvání v týmu i na rok 2016.

Bude to nakonec šaráda Fin za Fina? | foto: Williams F1 Team

Arrivabene přesto dál tvrdí, že v žádném případě ještě nepadlo rozhodnutí ani o Kimiho budoucnosti, ani o případném nově angažovaném pilotovi. Vyjádřil své přesvědčení, že právě určitá nejistota dodá Icemanovi vůli k dosažení lepších výsledků. Smluvní záležitosti se budou řešit až po maďarské Grand Prix, protože opční doložka na rok 2016 vyprší koncem července. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy