Massovi kritici se mýlí

Rob Smedley v rozhovoru s Frankem Williamsem | foto: Williams F1 Team

Současná forma Felipe Massy je důkazem toho, že jeho kritici jsou na velkém omylu, když ho nehodlají řadit do samé špičky F1. Ostatně Brazilec to škarohlídům jasně dokázal svým prvním pódiovým umístěním v Rakousku.

Na Felipeho obranu se staví Rob Smedley; připouští, že Bottas je nyní ve větším zájmu médií a více chválen, ale to neznamená, že by Massa byl snad horší - v tomto směru jeho kritici nemají pravdu.

"S Massou jsem pracoval více než deset let a domnívám se, že vaše závěry hovořící o tom, že »už není pilotem patřícím do špičky« jsou prostě mimo," zastává se Smedley Massy, se kterým se dal dohromady za Brazilcova působení u Ferrari.

Smedley na Massovi oceňuje jeho jistotu. | foto: Williams F1 Team

 "Vždyť se mohl stát v roce 2008 mistrem světa - chyběl mu k tomu jediný bod. Prošel si utrpení po svém zranění a tým ho potom příliš nepodpořil. Měl svá dobrá i špatná období, ale rozhodně je velice bystrý závodník a jeho předností je jistotal. V týmu si nemyslíme, že bychom měli jednoho pilota lepšího než druhého, nebo že bychom měli preferovat jednoho před druhým. Máme dva velmi, velmi dobré piloty," pokračuje Smedley.

Rob se také domnívá, že oba jezdci Williamsu jdou svým výkonem příkladem ostatním. "Oba jsou extrémně rychlí, oba se na dráze umí dobře rozhodnout. Rozhodně také mezi sebou umí zabojovat, právě s ohledem na svou výkonnost. Na trať vyjede Felipe a je rychlejší, ale třeba už za týden by to bylo naopak. Oba se svými týmy pracují na každém detailu. Je to potěšitelné vidět, mám dojem, že jsme skutečně sehraný tým a stále zvyšujeme náš potenciál. Dokážeme vyhodnotit každou maličkost a vzít z ní to důležité. Pak není překvapením, že jsou v dalších závodech vpředu. A jejich rivalita, ona zdravá rivalita, to ještě podporuje," hodnotí výkon svých pilotů Smedley.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy