Marchionne by byl "více než šťastný", kdyby jejich zákazníkem byl i Red Bull

Maurizio Arrivabene a Sergio Marchionne | foto: Scuderia Ferrari

I přes zvěsti ze strany Christiana Hornera by se Ferrari prý moc rádo stalo dodavatelem pohonných jednotek Red Bullu. Sergio Marchionne dokonce řekl: "Nabídnout motory můžeme každému týmu".

Ačkoliv týmový šéf Red Bullu, Christian Horner, nedávno vyloučil, že bychom mohli v budoucnu v F1 vídat Red Bull se zákaznickými motory Ferrari, tak Ital svůj boj o získání prominentního zákazníka nevzdává. V rámci GP Rakouska ve Spielbergu šéf koncernu FIAT znovu připomněl svoji nabídku dodávat pohonné agregáty také rakousko-britskému týmu Red Bull. 

"Z Red Bullu mám velký respekt. Pro sport toho udělali hodně a několik let vyhrávali šampionát. Myslím, že půjdou svoji cestou a pokud bychom jim přitom mohli pomoci, byl bych více než šťastný," řekl Sergio Marchionne

Dočkáme se spolupráce Red Bull - Ferrari? | foto: Pirelli

To, že existuje nějaká konkrétní nabídka ze strany Ferrari přiznal během GP Kanady sám Helmut Marko. Sice je Red Bull smluvně vázán s Renaultem až do konce sezony 2016, avšak vzhledem k neschopnosti Francouzů dodat konkurenceschopný produkt a celkově napjatým vztahům mezi Red Bullem a Renaultem se její předčasné ukončení spolupráce možné. 

Marchionne ještě dodal, že Ferrari se nezajímá jen o dodávky Red Bullu. "Mluvím s každým. Mohli bychom motory nabídnout každému týmu, který by s nimi chtěl jezdit. Dokud si udržíme kontrolu nad aerodynamickým vývojem, tak existuje dostatečný rozdílový příznak mezi námi a konkurencí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy