Ecclestone: "Mateschitz potřebuje novou lásku"

Mateschitz to tak nemyslí, jako by Ecclestone uklidňoval Hornera. | foto: Red Bull Racing

Boss F1 Bernie Ecclestone reagoval na nedávné úvahy majitele týmu Red Bull Dietricha Mateschitze o odchodu z F1. Dle jeho názoru k ničemu takovému nedojde, protože šlo pouze o emotivní prohlášení.

Dietrich Mateschitz, majitel nápojového koncernu Red Bull, ve čtvrtek v předvečer zahájení závodního víkendu na trati Red Bull Ring prohlásil, že jeho zájem o F1 povážlivě klesá (více zde). Ačkoliv byl jeho výrok označován za momentální frustraci, šéf týmu F1 Christian Horner o den později připustil, že situaci rozhodně nelze brát na lehkou váhu. 

Bernie Ecclestone se na rozdíl od Hornera domnívá, že Mateschitzovy "hrozby" nejsou míněny tak vážně, aby vedly k odchodu Red Bullu z F1. Na přímou otázku, zda si myslí, že k tomu dojde, Bernie odpověděl: "Myslím, že ne."

"Pana Mateschitze znám velice dobře. Pokud by chtěl odejít, měl plno příležitostí udělat to v pozici vítěze a ne když se mu nedaří," řekl Ecclestone a vzápětí použil tento příměr. "Neznamená to přece, že když jeho láska k F1 ochladla, že se s ní hned rozvede. Potřebuje tedy najít novou lásku, to je všechno."

Oba zmínění pánové se sešli v pátek v paddocku na Red Bull Ringu. Ecclestone vyjádřil své přesvědčení, že Mateschitzovi nejde primárně o to hodit odpovědnost na výkony motoru. "Jsem přesvědčen, že i Renault situaci chápe. V tomhle směru není podstatné, kolik dostanete peněz," říká Ecclestone a dodává, že je třeba se zaměřit na zásadní problémy a ne hledat chyby tam, kde nejsou. "Red Bull ten zkrátka nepotřebuje nic jiného než konkurenceschopný motor," prohlásil Ecclestone, ale nijak nekomentoval Mateschitzovo prohlášení, že v případě odchodu se necítí svázán kontraktem do roku 2020a odešel by podle svého rozhodnutí.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy