Honda zůstane u původního plánu

Eric Boullier schvaluje Hondě podporu jednoho týmu. | foto: McLaren

Nedávné spekulace, že by japonský dodavatel motorů rozšířil své působení ve formuli sami zástupci Hondy označili za "předčasné a krajně nepravděpodobné".

Informace o možné podpoře dalšího týmu zveřejnil tým Manor, jehož vozy v současné době pohání agregát Ferrari loňské specifikace. Ve svém prohlášení uvedl, že možnosti jednání s jinými dodavatelo motorů pro rok 2016 jsou stále otevřené.

Šéf Hondy Yasuhisa Arai však v den konání závodu v Rakousku oznámil novinářům, že jeho tým doposud žádnou možnost expanze do dalšího týmu F1 nezvažoval. "Myšlenka to je jistě dobrá, ale zatím nic takového neplánujeme. Teď se plně soustředíme na spolupráci s McLarenem."

Eric Boullier (McLaren) dodal, že dle jeho názoru spojení s Hondou není nijak poznamenáno faktem, že by neměli k dispozici dostatek údajů. Už dříve se vyskytly názory, že pokud by Honda působila v ještě jednom týmu, znamenalo by to i pro McLaren jisté výhody. "Pana Araie v tomto směru mohu jen podpořit, dle mého názoru projekt ještě není dostatečně zralý, aby Honda dodávala motory do dvou týmů. Než abychom rozmělňovali zájmy, soustřeďme se na probíhající spolupráci," vyjádřil se Boullier.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy