Arrivabene měl štěstí, žertoval Massa

Stačilo málo, a ležel na zemi, jako by říkal Felipe Massa (ilustrační foto) | foto: Williams F1 Team

Ačkoliv brazilský pilot považoval hrozící srážku s Mauriziem Arrivabenem v pit lane při prvním tréninku za nebezpečný moment, později už o inkriminovaném okamžiku s šéfem Ferrari vtipkoval.

Arrivabene sestoupil z pitwall a přecházel boxovou uličku ve chvíli, kdy Massa opouštěl garáž. Felipemu se podařilo prudkým zabržděním zabránit srážce. Později si s Mauriziem na dané téma dokonce zažertovali.

"Myslím, že nebezpečné to bylo především pro něj. Ale zastavil jsem a pak jsme se tomu zasmáli," popisuje situaci Massa. "Říkal jsem mu, ať je rád, že jsem v tom autě seděl já; být to někdo jiný, mohl už být zraněn." (snímky najdete zde).

Arrivabene může být rád, že nedopadl jako di Montezemolo před čtyřiceti lety. | foto: Scuderia Ferrari

Před čtyřiceti lety došlo při GP Holandska v zandvoortském depu k podobné situaci, ale při závodě. Poté, co ustal déšť, prakticky všichni piloti v boxech měnili pneumatiky. Tehdejší sportovní ředitel Ferrari Luca di Montezemolo, známý svou roztržitostí, chtěl přeběhnout ke zdi depa, ale nevšiml si Petersona, který vyrazil s novými pneumatikami do uličky.

Následoval náraz, Luca padl na zem, ale vzápětí se s bolestmi zvedl a odkulhal do garáže Ferrari. Tam si nechal ošetřit zlomenou nohu a na židli trůnil až do konce závodu, odmítl odvoz do nemocnice. Zlé jazyky tvrdily, že to udělal jen proto, aby vyčinil Laudovi za pozdní přechod na suché pneumatiky - Hunt byl v depu dřív a GP Holandska sice těsně, ale přesto vyhrál.

Massa se ještě vrátil k vyhlídkám do dalšího dne a krátce zhodnotil dnešní výkon. "Pokud se podíváte na naše časy na kolo, nejsou nic moc, ale jsme teprve na začátku. Důležité je, co jsme si na autě vyzkoušeli. Zdá se, že všechno funguje jak má, tak teď už jenom být zítra zase o něco lepší," dodává Massa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy