Bottas se těší na výzvu jménem Ferrari

Bottas by rád zopakoval pódium z Kanady. | foto: Williams F1 Team

Finský pilot si je vědom síly svého monopostu a očekává těsný duel s Ferrari, který by podle něj mohl skončit vítězstvím Williamsu v souboji "zbytku světa".

Valtteri si v Kanadě připsal první letošní stupně vítězů - a vloni na Red Bull Ringu vůbec první pódium ve své kariéře. Dle vlastních slov zůstává oběma nohama na zemi a předpokládá, že Mercedesy nadále budou mimo dosah. Jiné to je ve vztahu k Ferrari, Fin je přesvědčen, že nové aktualizace Williamsu dávají jemu a Massovi šanci zdolat vozy z Maranella. Změny u britského týmu se týkají především spodku vozu a zadního křídla.

"Loni jsme tu prožili asi nejlepší víkend celé sezóny. Auto na trati skvěle sedělo, zdejší profil mu padl jako ulitý. Proč by to tedy letos nemohlo dopadnout stejně?" usmívá se Bottas. "Mercedes je od začátku sezóny o kus vpředu, snad ještě víc než loni, takže zopakovat výsledek z kvalifikace před rokem bude nesmírně těžké, ale nikdy nevíte dopředu, co se stane," připomíná Valtteri loňskou Grand Prix, kde Williamsy opanovaly první řadu.

Williamsy loni v Rakousku ovládly kvalifikaci. | foto: F1NEWS.cz

"V pátek ty aktualizace chceme vyzkoušet, abychom zjistili, co si můžeme dovolit, jak jsme letos silní. Poslední závod byl velkou motivací, teď víme, že můžeme udělat velice dobrý výsledek. Tak to cítím. Měl by to být i náš cíl v Rakousku, a pokud naše aktualizace budou dobře fungovat, můžeme se měřit s Ferrari. Celý tým v to věří a jsme přesvědčeni, že na závodní dráze pro ně budeme opravdu rovnocennými soupeři," dodává Bottas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy