O nasazení nových motorů Red Bull rozhodne večer

Ricciarda zpovídá bývalý pilot Red Bullu David Coulthard (foto z GP Číny) | foto: Infiniti

Oba piloti rakouské značky v prvních sedmi závodech použili už čtyři motory. V případě další výměny je postihne penalizace v podobě posunu vzad na startovním roštu.

V předchozím závodě v Kanadě se tým pokusil změnu oddálit, proto také výsledky byly neuspokojivé. Podle názoru vedení je vhodnější si odbýt penalizaci právě na domácí půdě. Daniel Ricciardo očekává, že se tým o případném nasazení pátých agregátů rozhodne dnes večer.

"Je pravděpodobné, že se to stane," předpokládá Australan. "Večer padne rozhodnutí, co se bude dít o víkendu. Ale nejspíš si necháme dát penalizaci tady a pak uvídme, jakou budeme mít šanci na Silverstone a Hungaroringu. I když ještě pár hodin musím počkat, jsem si prakticky jist, že se to stane tady," předvídá Ricciardo.

Sáhne Red Bull na domácí půdě po "pokutovém" motoru? | foto: Infiniti

Loni vyhrál tři závody, letos se mu motivace hledá obtížněji. Zvláště poté, co si věřil v Kanadě, kde před rokem vyhrál svůj první závod, a zažil velké zklamání. "Byl jsem hodně frustrovaný," přiznává Daniel. "Už jsem řekl, že rok po vítězství je takový propadák náročný na psychiku. Ale vykřičel jsem se, po závodě se vrátil do Evropy, z kanadského víkendu jsem učinil nějaké závěry. Bude třeba mít ještě trpělivost, teď chci s Red Bullem putovat zpátky na dřívější pozice a nejlépe opět na tu nejvyšší.

Trpělivost a poučit se z neúspěchů - doufám, že i vyjádření nespokojenosti a zklamání přispěje k uvolnění napětí a zlepšení na všech frontách. Ale i když se chci vrátit do popředí co nejdřív, budoucnost je ještě dlouhá...", dodává Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy