Ricciardo: Nebudu v Red Bullu deset let

Loni kolegové v jednom týmu, letos soupeři. Riccardo Vettelovy pohnutky chápe. | foto: Red Bull Racing

Australský pilot a vítěz tří Grand Prix připouští, že odchod jeho bývalého týmového kolegy do Ferrari ho přiměl k přemýšlení, zda by neměl učinit podobný krok. Každopádně se nad svou kariérou u Red Bullu začal více zamýšlet.

Sebastian Vettel odešel do rakouské stáje po sezóně 2014, když nedokázal po předchozí čtyřleté dominanci obhájit mistrovský titul. Ač se to zdá neuvěřitelné, byl prvním pilotem Red Bullu, který přestopil do jiného týmu, všichni předchozí odcházeli do závodnického důchodu.

Ricciardo byl loni Vettelovým týmovým kolegou a překvapivě při své první sezóně v Red Bullu dosáhl lepších výsledků. Nyní připouští, že by mohl Vettelův příklad následovat. 

Zde ještě ve stejném týmu | foto: F1NEWS.cz

"Vycházím z toho, že moje kariéra v F1 bude ještě dlouhá, také vím, že je nereálné, že bych strávil u Red Bullu dalších deset let," podotýká Daniel. "Je potřeba se nad tím zamyslet a vybrat si správný okamžik pro případnou změnu. Když se k ní rozhodl Seb, byl za to hodně kritizován, a podívejte, kde je teď. Takže je někdy s odsuzováním třeba počkat."

Než však bude Ricciardo přemýšlet o odchodu, nechce u Red Bullu házet flintu do žita: "Pochopitelně budu rád, když se nám podaří tým dostat na pozice, na něž byl v minulosti zvyklý. Máme ale za sebou už téměř polovinu sezóny a zatím pořád čekáme na obrat. Už si nemůžeme dovolit další pád, teď to chce závod od závodu postupovat výš, i když to vůbec nebude lehká práce," soudí Ricciardo. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy