Pérez hodlá odčinit Kanadu

Zopakuje Pérez výborný výkon z loňské GP Rakouska? | foto: Sahara Force India

Pilot týmu Force India nedokázal na trati v Montrealu potvrdit svou desátou startovní pozici a cílem projel na prvním nebodovaném místě. V Rakousku je odhodlán tento "výpadek" odčinit.

Mexičana opravňuje k optimismu výsledek, který na Spielbergu zajel loni. "Skutečnost, že jsem v Kanadě nebodoval, mě velice rozladila, takže si to chci v Rakousku vynahradit. Minulý rok jsem tu jel výborně, dosáhl dobrého umístění a ještě navíc mi zapsali nejrychlejší kolo v závodě," liboval si Sergio. Rakousko mu loni opravdu sedlo, dokonce jedenáct kol vedl celou smečku F1.

GP Kanady Sergia notně rozladila. | foto: Sahara Force India

Rakousko je po Montrealu další tratí, kde se dá očekávat převaha motorů Mercedes. Pérez však předpokládá, že díky zvláštní povaze Red Bull Ringu, situovaného do přírodní scenérie, může v závodě dojít k různým překvapením. "Okruh je ve své podstatě jednoduchý, pár zatáček spojených dlouhými úseky, takže odstupy mezi jednotlivými piloty tuším ve srovnání s jinými okruhy menší. Jakákoli chyba v kvalifikaci se tak velice krutě vymstí. Bude to chtít hodně velkou koncentraci, ale zase se těším na jízdu s tak velkým převýšením. A to nemluvím o zatáčkách, z nichž lze některé označit za záludné," popisuje své zkušenosti z Red Bull Ringu Pérez.

V Rakousku se také očekávalo nasazení monopostu VJM08 specifikace B, ale jak se zdá, novinku na Red Bull Ringu nejspíš uvidíme až v pozávodním testu (více informací o B-specifikaci zde).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy