Budoucnost Velké ceny Itálie nejistá: nahradí Monzu Imola?

Imola | foto: Renault Sport F1

Zástupci Imoly začali jednat s Berniem Ecclestonem o záchraně Velké ceny Itálie pokud se Monze nepodaří vyjednat prodloužení smlouvy.

Starosta italské Imoly, Daniele Manca, se společně s dalšími zástupci s  Ecclestonem v pondělí sešel v Londýně, aby s ním projednal možnost návratu velké ceny do jeho města. Naposledy se v něm jela Velká cena San Marina v roce 2006, poté byl okruh zrekonstruován.

S Ecclestonem jednají také pořadatelé závodu v Monze o nové smlouvě na rok 2017, z místa se však kvůli nedostatku financí nepohnuli. Šéf F1 jim dal několikrát jasně najevo, že buď mu zaplatí stejnou částku, jako ostatní evropské okruhy, nebo skončí. To se nelíbí fanouškům, podle nichž by tato historická trať měla tvořit nedílnou součást F1 kalendáře.

"Chceme Ecclestoneovi ukázat, jak je Imola usiluje o získání Formule 1 zpět a také si přejeme odvést náš díl práce pro zachování velké ceny v Itálii. Představili jsme náš plán pro to, aby se na okruhu mohlo opět závodit, načrtli jsme naše investice a plán s infrastrukturou pro nadcházející roky," uvádí Manca pro Motorsport.


Souboj Schumacherů po startu závodu v Imole v roce 2003
(foto: Scuderia Ferrari)

Podle něj je Ecclestone nakloněný myšlence na návrat F1 do Imoly v roce 2017: "Bernie nám řekl, že z Imoly nikdy nechtěl odejít. Musí pamatovat na to, že jej Enzo Ferrari původně požádal o to, aby na našem okruhu pořádal velkou cenu."

"Je třeba vyřešit některé problémy - a jedním z nich je samozřejmě ekonomika. Ale Ecclestone souhlasil s tím, že zkontroluje časový plán a podmínky, za kterých by bylo možné dostat F1 zpět do Imoly. Cílem je rok 2017," dodává starosta města usilujícího o návrat F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy