Mercedes: Chceme vyhrát každý závod, ne činit F1 zábavnou

Mercedes W06 Hybrid | foto: Daimler AG

Mercedes si nemyslí, že by jejich dominance byla nudná. Chtěíjí vyhrát každý závod. O změnu F1 tak, aby byla zábanější, neusilují - nepovažují to za svou práci.

Mercedes si v Kanadě dojel pro další double, přičemž jejich nejbližší soupeř - Valtteri Bottas s Williamsem - projel cílem o 40 sekund později než Lewis Hamilton s Nicem Rosbergem. Od začátku turboéry vyhráli již 22 z 26 závodů a mnozí jim vyčítají to, že se kvůli nim stala F1 nudnou.

Na otázku, zda Kanadské vítězství bylo pro Mercedes dobré, ale pro F1 špatné, nevýkonný ředitel Niki Lauda odpovídá: "Kluci, já tady nezodpovídám za vaši politiku. Já jen s Totem [Wolffem] můžu společně vést tým tím nejlepším profesionálním způsobem. Vyhrát každý podělaný závod - proto jsem tady a zbytek mě nezajímá."

Vedoucí představitelé F1 a šéfové ostatních týmů ale usilují o změnu: zvažují úpravu aerodynamických pravidel, uvolnění vývoje pohonných jednotek či návrat tankování během závodu. Neměl by se Mercedes jako úřadující mistr světa ujmout vedení při prosazování změn v F1?

"My se ujímáme vedení pro sport, vyhráváme pro vás závody," uvádí Lauda. "Podívejte se na Kanaďany - přišlo jich o 12 % více se podívat na tzv. nudný sport, jak se to snažíte nazvat, bez hluku. Jenom Kanaďani jsou tady šílení."


 Lewis Hamilton v Kanadě opět zvítězil, druhý dojel Nico Rosberg
(foto: Mercedes AMG F1 Team) 

"Právě jsem rakouské televizi řekl: "Vy blázniví Rakušané - přemýšlejte jako Kanaďané a přijďte všichni do Spielbergu!" vyzývá Lauda před nadcházející Velkou cenou Rakouska, která se jede příští týden na Red Bull Ringu. A jak se zdá, tak letos tam vyprodáno jako minulý rok rozhodně nebude.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy