Red Bull Klienovi nepomůže

Klien, Christian | foto: Jaguar Racing

Ani zakoupení Jaguaru společností Red Bull nemusí Rakušanovi zajistit místo v závodním voze.

Christian Klien je již od třinácti let podporován výrobcem energetických nápojů Red Bull, který mu také výrazně usnadnil cestu do Formule 1 k týmu Jaguar. Aby mohl závodit i příští rok, doufal, že Jaguar najde nového majitele. Tak se i stalo a koupil jej dokonce samotný Red Bull, Klien však stále nemá místo jisté.

"Je stále brzy na to, abych hovořil o své budoucnosti. Nikdy jsem však nezávisel pouze na Red Bullu a zakoupení Jaguaru stále nic neznamená," řekl Christian Klien. "Dietrich Mateschitz nekoupil Jaguar, abych já mohl jezdit příští rok v F1. Od 24. listopadu se testuje v Barceloně a tak doufám, že se začnou věci vyjasňovat. Moje šance jsou teď jistě lepší než před několika týdny, samozřejmě, ale stále není nic jisté."

Je však pravdou, že Dietrich Mateschitz, majitel společnosti Red Bull, přeje Klienovi druhou šanci ukázat své umění v F1. Velkou šanci však má také Vitantonio Liuzzi, letošní šampion F3000 a další z mladých pilotů podporovaných Red Bullem. Oba budou testovat příští týden v Barceloně.

Foto: Jaguar Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy